Saturday, July 16, 2011

Aku Hanya Wanita Biasa..~~Janganlah perempuan -perempuan itu terlalu LUNAK dalam BERBICARA sehingga menghairahkan orang yang ada perasaan dalam hatinya,tetapi UCAPKANLAH PERKATAAN yang BAIK-BAIK..~(surah Al Ahzab:32)

“muslimah sejati juga tidak dilihat dari bentuk tubuh badannya yang mempersona, tetapi dilihat dari sejauh mana ia menutupi bentuk tubuhnya yang mempersona itu.muslimah sejati bukanlah dilihat dari sebanyak mana kebaikan yang diberikannya ,tetapi dari KEIKHLASAN ketika ia memberikan segala kebaikan itu. muslimah sejati bukanlah dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya tetapi dilihat dari apa yang sering mulutnya bicarakan. muslimah sejati bukan dilihat dari keahliannya berbahasa,tetapi dilihat dari bagaimana caranya ia berbicara dan berhujah kebenaran”

Ketahuilah..Tiap harinya, tiap jam, minit dan detiknya, telah aku lalui dengan selalu jatuh cinta padamu.. Maka, cintailah aku keranaNYA, dengan apa adanya aku..Jangan berharap aku menjadi wanita sempurna.. Maafkan aku kerana aku bukan puteri.. Aku hanya WANITA BIASA..

No comments:

Post a Comment